Италианците са най-големите комарждии в Европа. Селото Карезанаблот е община в областта Пиемонт, по средата на пътя между Милано и Торино. В нея живеят малко над 1000 жители. Единствената забележителност на селото е, че е абсолютен шампион по игра на хазарт на глава от населението.

На всеки жител се падат над 28 000 профукани евро по покермашини, бинго и лотарии годишно, пише 24 часа. Наблюдава се феноменът, свързан с областта Абруцо – колкото повече земетресения, толкова повече хазарт. Най-земетръсната област в Италия е най-запалена по хазарта.

Най-масово залагат хората от селищата, под които земята се клати най-много. От година на година в хазарта потъват все повече милиарди евро. На покермашини пилеят време и пари предимно бедните, докато богатите залагат в казината. Откриването на казина в страната е забранено и там има само четири. Те се намират в радиус от 300 км около богатия Милано. Затова в крайна сметка останалата част от италианците залагат все повече на покермашини, видеолотарии и бинго, заради което държавният бюджет им благодари.

Само през 2017 г. жителите на Ботуша са проиграли 102 млрд. евро.