Хиляди изпратиха в последния му път шестгодишния футболен фен Брадли Лауъри. Малчуганът почина преди дни в Англия.

Часове преди погребението огромно множество се събра около църквата „Сейнт Джоузеф“ и по улиците на Хартлипул. Хората носеха футболни фланелки, много от които с номер 6 и името на Брадли Лауъри. Други пък бяха облечени като любимите му анимационни герои.

Неговият футболен идол Джърмейн Дефоу, футболисти и треньори на „Съндърланд”, всички отдадоха почит към момчето, което спечели сърцата на футболните любители по цял свят, предаде Нова телевизия. След църковната служба в дома на Брадли бе проведена и церемония в присъствието на най-близките му. 

Историята на едно малко момченце трогна целия свят. За 6-годишния Брадли Лаури, тежката му битка с рака и необичайното приятелство с футболната звезда- Джърмейн Дефоу.

В един мартенски ден на 2017 г., трибуните на стадиона „Уембли” тръпнат в очакване на своя отбор. „Англия” се изправя в мач срещу „Литва”. В тунела обаче се случва нещо необичайно – един капитан доброволно отстъпва на своя съотборник да изведе отбора на легендарния стадион. Джо Харт прави път на Джърмейн Дефоу. Но най-вече – на неговия талисман - 6-годишния Брадли.

Брадли знае, че в живота си е срещнал най-добрия приятел. Но и най-страшния враг. Невробластом. Живее с болестта, откакто е на година и половина. Семейството повежда тежка битка. Смелостта на малкия герой му печели много приятели. Така Брадли расте, между болницата и… любимия стадион. Малкият е заклет фен на „Съндърланд”. Феновете го обичат.

Брадли печели не само сърцата на запалянковците, но и футболни двубои. От дузпа отбелязва за любимия „Съндърланд” срещу „Челси”. А попадението е обявено за гол на месеца за декември 2016 г. Печели мача. Но вече знае, че изпуска друга битка – тази с болестта.

Знае го и в онзи мартенски ден на 2017 г., когато именно той повежда отбора на „Англия” към зеления килим на митичния „Уембли”. Паметен мач. И последен. А болката е еднакво силна за фенове и звезди. От всички отбори.

На 7-и юли, светът изгуби един малък герой. А Джърмейн Дефоу – един истински приятел.