Сняг вали почти в цяла Гърция. На места се изискват задължително вериги на автомобилите. Силно засегнати от снеговалежа са районите на Северна Гърция, а по високите места на Халкидики и област Тракия пътищата са заледени. Десет сантиметра снежна покривка се е образувала по планинските части на префектура Трикала, Тесалия, пише Dir.bg.

Температурите спадат с часове. За циклон в Егейско море предупредиха гръцките власти. Силата на вятъра достигна 10 бала и спряха движението на фериботи към няколко гръцки острова. Морските власти са в готовност да реагират и вероятно движението на кораби ще е с проблеми и закъснения.

Всички планирани услуги от пристанище "Рафина" до Цикладите са прекратени, а фериботът "Adamadios Korais", предвиден за плаване до западните Циклади, ще остане в пристанището, съобщиха от транспортното министерство. Няма да има услуги от пристанището Лаврио. Прекратени са и фериботните маршрути Агия Марина-Неа Стира, Кавала-Тасос, Керамоти-Тасос и Александруполис-Самотраки.

Островите също са засегнати от лошото време. Проблеми по пътната мрежа на остров Лесбос са предизвикали обилните дъждове, които започнаха вчера по обяд, съобщава обществената телевизия ЕРТ. Водата е отнесла два автомобила. В град Митилини много улици са се превърнали в езера, а по пътищата на острова в резултат от водите са се отложили наносни материали и паднали камъни.