Нападателят от Коледния базар в Страсбург - Шериф Шекат е ликвидиран. Информацията беше потвърдена от френския вътрешен министър, който изрази облекчение от развитието по случая и поздрави органите на реда, че са успели да се справят с атентатора в рамките на 48 часа.

Шериф Шекат е забелязан в квартал, близо до този, в който живее. Предполага се, че е се укривал в един от складовете в района, който се намира само на няколко километра от Коледния базар, където Шекат стреля и отне живота на трима души.

Подробности за залавянето съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастане.

"Около 10 чaса местно време, спецекип от трима полицаи, виждат мъж, който се движи по улиците в района. Той отговаря на описанието на издирвания от вторник вечерта. Спирта го, спират го, за да бъде арестуван. Той се обръща към полицаите и стреля. Те отвръщат на огъня и така нападателят е неутрализиран" заяви Кристоф Кастане, министър на вътрешните работи на Франция.

Малко по-късно Кастане посети мястото, на което е неутрализиран Шериф Шекат, благодари за усилията на органите на реда и за международната подкрепа, която Франция е получила. Живеещите в квртала също изразиха облекчението си.

"Всички са доста доволни, че убиецът е застрелян. Мисля, че сега животът в Страсбург може да продължи в нормалния си ритъм", мисли Пиер.

Разследването на мотивите на Шериф Шекат продължава. До момента няма индикации той да е имал сподвижници. По случая вече са арестувани петима души, сред тях родителите на Шекат и двама от братята му.