Британският премиер Борис Джонсън призова своите сънародници днес, преди утрешното отпадане на почти всички ограничителни мерки в Англия заради новия коронавирус, да бъдат предпазливи, предаде Ройтерс.

"Моля ви, моля ви, моля ви, бъдете предпазливи", апелира той във видеообръщение, след като се самоизолира заради контакт със заразен.

Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид е дал положителна проба за коронавирус. Премиерът и министърът на финансите Риши Сунак решиха да се самоизолират, тъй като са били в контакт със заразен, отказвайки се от първоначалните си планове да продължат да ходят на работа в съответствие с пилотна схема, след като бяха разкритикувани от лейбъристката опозиция.

"Денят на свободата" в Англия. Почти всички противоепидемични мерки там ще бъдат отменени, въпреки ръста на новозаразените вследствие на разпространението на варианта Делта на коронавируса. Британски министри казаха, че се уповават на националната ваксинационна кампания, която е една от най-напредналите в света.