Маските на закрито спират да бъдат задължителни от 19 юли. Това обяви британският премиер Борис Джонсън на пресконференция, като уточни и че от същата дата в Англия отпада задължителната дистанция от един метър между двама души на закрити обществени места.

"Слагаме край на законовото задължение за носене на маска", заяви премиерът.

Той обаче заяви, че това ще е тест за установяване на ефективността на ваксините. Джонсън заяви, че ваксините са скъсали връзката между инфекциите с коронавируса и смъртните случаи. Той обаче поиска малко повече време, за да се видят доказателствата за твърдението му. Премиерът на Великобритания допълни, че става все по-ясно, че ваксините срещу коронавируса са успешни, тъй като мнозинството от приетите в болници сега са неваксинирани хора.

До края на седмицата ще има и повече яснота относно пътуванията. Няма да има никакви ограничения и за барове, дискотеки и ресторанти и те ще работят на пълния си капацитет. 

На пълен капацитет ще се играят и футболните мачове, както и всички събития, които се състоят в зали - спортни прояви, концерти и други.