Бившият шампион по бокс в полутежка категория на Франция Кристоф Детинже преби полицай по време на протест на „жълтите жилетки“. 37-годишният боец се нахвърли върху униформен служител, който опита да се предпази със служебния си щит. След това Детинже успя да повали полицая на земята и започна да го налага с крака. В интернет се появиха кадри от боя, а боксьорът поднесе извинение за постъпката си.

Аз съм този, който би полицаите на 5 януари в събота. Тровиха ме с газ, биха ме, ударите се сипеха един след друг. Ядосах се и реагирах гневно. Да, реакцията ми беше неправилна. Да, постъпих лошо. Тези министри, президенти и държавници крадат всичко за себе си, а за всичко плащаме ние, малките хора. Французи, „жълти жилетки“, моето сърце е с вас, обяви Детинже, след което се е предал в полицията. Той е заплашен от пет години затвор и глоба от 75 000 евро.

Както е известно, протестът на „жълтите жилетки“ се провежда от средата на ноември 2018 година. Гражданите на Франция недоволстват от увеличението на данъците и на цените на горивата. Протестиращите обвиняват властите в неефективно управление на страната.