27-годишен мароканец уби италианец в Торино.  Причината за убийството е, че жертвата  „изглеждала щастливо“, предаде агенция АНСА. 34-годишният Стефано Лео излязъл от дома си и срещнал, въоръжения с хладно оръжие мъж.

Мароканецът го нападнал и намушкал няколко пъти. Убийството бе извършено през месец февруари. 27-годишният килър Саид Мачауат, без никаква причина, убива непознатия. В края на миналата седмина издирваният убиец се предаде в полицията, а в хода на разследването показа на карабинерите къде е хвърлил ножа. Пред разследващите е разкрил и причината за действията си. Торинският прокурор Паоло Борня заяви, че мотивът е потресаващ. Мароканецът разкрил, че е извършил убийството, защото Стефано „изглеждал щастлив“, пише факти.бг.

Престъпникът заявил, че просто искал да убие някого, и избрал Стефано, защото не можел да понесе, че е щастлив. Мароканецът бил в депресия заради любовна раздяла. Убийството е било извършено с кухненски нож. Вътрешният министър Матео Салвини каза, че ще направи всичко по силите си, за да може семейството на убития мъж да получи възмездие.