Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се появи публично днес след като отсъстваше дълго заради здравословни проблеми и изрази подкрепа за Марио Драги, който енатоварен с формирането на новото правителство на страната, съобщава Франс прес. Припомняме, че в момента в Италия има политическа криза, след като бившият премиер Джузепе Конте подаде оставка. 

"Ще поемем нашата отговорност с лоялност и конструктивен дух. Моментът е тежък и налага всички да оставим настрана сметките, тактиката, изборните интереси, за да поставим на първо място спасението на страната", заяви Берлускони след среща с Драги.

Берлускони не се беше появявал публично от септември насам, тогава той говори пред медиите след изписването си от болницата в Милано, където се лекуваше от белодробно инфекция. Бившият премиер на Италия постъпи в болница заради коронавируса и заради проблем със сърдечна аритмия в последните месеци. 

Според Берлускони правителството, което Марио Драги ще сформира, "ще се задържи толкова дълго, колкото е необходимо за преодоляване на социалната, здравната и икономическата криза".