Арестуваха новия "кръстник" на италианската мафия

Сетимо Минео и още 45 души са с обвинения за организиране на престъпна група

04.12.2018 17:19 7406 4
Арестуваха новия

Арестуваха новия „кръстник” на италианската мафия, съобщава „Ройтерс”. Италианската полиция е арестувала 80-годишният бижутер Сетимо Минео и още 45 души с обвинения за организиране на престъпна група, изнудване, незаконно носене на оръжие, подпалвачество и други престъпления, пише БТВ.

„Арестите са огромен удар срещу мафията. Вече няма място в Италия за тези негодници”, заяви италианският вицепремиер Лиуджи Ди Майо в социалната мрежа „Инстаграм”.

Според източници на властта,  Минео е „коронясан” за шеф на мафията на 29 май в Палермо, където са присъствали всички фамилии от Коза Ностра. Подобно събиране не е имало повече от 25 години, когато за кръстник на италианската мафия беше избран Салваторе „Тото” Рина.

Рина Почина в затвор миналата година, където излежаваше присъда за поръчването на десетки убийства, сред които и на двама от най-известните прокурори в Италия.

Арестуваният Сетимо Минео беше осъден на пет години затвор през 1986 г. заради престъпления, свързани с мафията. Доказателствата бяха събрани от прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. И двамата са убити по поръчка на Рина през 1992 г. Оттогава властта в Италия влага всички усилия в борбата срещу мафията и неутрализирането на Коза Ностра.

Изпрати новина