Буря от негодувание се изсипа в социалните мрежи, след като стана ясно, че линейки от Рапало, каращи към рухналия мост в Генуа, са били глобени за неплатени магистрални такси. Актовете с глобите медицинските екипи получили от страна на групата „Аутостраде” (на фамилията Бенетон).

Тя е концесионер на магистралата А10 в Генуа, от която е част и рухналият мост. Няколко от линейките на град Рапало, в област Лигурия, отишли да оказват спешна помощ на пострадалите при трагедията, но след завръщането си им сервирали глобите. Медицинският център за спешна помощ веднага сигнализирал за случилото се не само на префектурата, а и на магистратурата.

„Като граждани и като доброволци сме шокирани от арогантното поведение на тези господа”, написаха в прессъобщение лекарите. Междувременно вицепремиерът Матео Салвини апелира към „Аутостраде” да спрат магистралните такси поне за роднините на пострадалите, които са принудени да извършват непрекъснати совалки до болниците в Генуа, съобщава „24 часа“.

По този начин, според Салвини, може да се даде сигнал за смирение и скромност от страна на компанията концесионер. Властите арестуваха и три жени от ромски произход, опитвали се да крадат през нощта в жилищата под виадукта, които сега са затворени за достъп.