Кабинетът на Тереза Мей готви план за нейното отстраняване, твърдят местни медии на Острова. Единайсет министри искат тя да се оттегли, твърди политически наблюдател на "Съндей таймс" и допълва, че тази нощ ще има мащабен преврат в кабинета.

Журналистът съобщи, че според плана, Дейвид Лидингтън, който в момента е заместник на Мей, министърът на околната среда Майкъл Гоув или външният министър Джереми Хънт са сред претендентите да заемат длъжността временен премиер, пише Нова тв. Той също така цитира неидентифициран министър, който е заявил, че Тереза Май "ще си тръгне след 10 дни".

Междувременно близо милион британци излязоха по улиците, за да протестират срещу оттеглянето на страната от Европейския съюз и в подкрепа на нов референдум за Brexit. В четвъртък лидерите на Общността решиха да предложат на Тереза Мей две дати - 12 април и 22 май, до които може да се отложи напускането на ЕС. Сега обаче всичко зависи от решението на депутатите в Лондон.

Мей склони! ЕС със сценарий за две дати за Brexit – 12 април и 22 майКолко дълго може да продължи "дългото отлагане"? "До самия край", каза Юнкер


Три пъти "не!" за Тереза Мей! Пълен хаос за БрекзитПарламентът отхвърли излизането от ЕС без сделка