Сърбия ще каже днес последно сбогом на Краля на югофолка Шабан Шаулич.

Певецът загина на 68-годишна възраст на 17 февруари в Германия в катастрофа, в която загина и дългогодишният му приятел, 43-годишният музикант Мирсад Керич, който шофираше колата.

Катастрофата стана, когато "Мазда", управлявана от пиян турски шофьор без книжка, се заби с висока скорост отзад в автомобила "Сеат", в който пътуваше певецът.

Шаулич почина в болница от инфаркт, докато лекарите се бориха за живота му.

Звездата ще бъде погребан в 15 часа в Алеята на заслужилите граждани на Новото гробище в Белград.

Това стана ясно, след като от общината издадоха указ, с който дадоха зелена светлина той да бъде положен редом до други заслужили жители на града и хора с голямо влияние за развитието на сръбската култура.

Преди това от 11 часа в Общинския съвет на Белград ще се състои поклонение пред тленните останки на сръбската легенда.

Вдовицата на Шабан Шаулич ще плати 235 000 евроМаса в любимия ресторант на Шаулич, на която седеше покойният, ще остане завинаги празна

Toй винaги ĸaзвaл нa ceмeйcтвoтo cи: "Koгaтo yмpa, иcĸaм дa мe пoгpeбeтe c любимaтa ми шaпĸa нa глaвaтa". Πopaди тaзи пpичинa ceмeйcтвoтo мy e peшeнo, чe щe изпълни жeлaниeтo мy и щe бъдe изпpaтeн c шaпĸa нa глaвaтa в пocлeдния мy зeмeн път.

Пиян, без книжка, с чужда кола… Турчин убил легендата Шабан ШауличПевецът получил разкъсване на аортата от стягането на колана при удара

В родния му град Шабац пък бяха разлепени плакати с призив към всички, които желаят, да подпишат инициатива за промяна на името на родната му улица в улица "Шабан Шаулич".

Обрат! Шаулич нямал следи от наранявания! Дали му приспивателно и той повече не се събудилАутопсия иска прокурорът, който разследва смъртта на сръбската музикална легенда