Турнирът по тенис на маса в Панагюрище е от световно ниво и това се доказва с всеки отминаващ ден. Светлината на прожекторите е насочена към епицентъра на събитията в „Арена Асарел”. Но само на метър встрани, в затъмнената зона около масата, на която се водят интригуващите битки между световните звезди, с ярък пламък грее увеличаващата се любов към спорта на Александър. Страстта, с която той следи полета на топчето от едната страна на мрежата към другата сякаш всеки момент ще го накара да стане от стола, към който е прикован. Церебралната парализа може и да ограничава двигателните функции, но няма как да му попречи да изпитва истинска наслада от играта.

Александър и родителите му често пътуват из България, за да може да подкрепят на живо една от добрите му приятелки – Теодора Филчева, която е сред младите български таланти в спорта. Тя е причината той да се влюби в тениса на маса и през тази година за пръв път да бъде в Панагюрище, за да може да гледа на живо елитната надпревара.

"Той ми е сред най-близките приятели. Заедно разхождаме моето куче, Лара. Можем да кажем, че той е моят талисман по време на състезания”, споделя Теодора.

Любимият играч на Александър е бившият номер 1 в света и трикратен олимпийски шампион Ма Лонг. Сашо беше изненадан от организаторите на турнира, които му поднесоха специален подарък – фланелка с лика на легендарния китаец.