Доскорошната волейболистка на Марица (Пловдив) Симона Димитрова продължава кариерата си в швейцарския ТС Волей Дюдинген (Дюдиген). Симона бе част от Марица от сезон 2016-2017 досега. С цветовете на клуба тя спечели три шампионски титли, три пъти стана носител на Купа България и два пъти участва в груповата фаза на Шампионската лига. В Швейцария пловдивчанката ще бъде съотборничка с друга българка – Ралина Дошкова. Двете са играли заедно и в отбора на ЦСКА (София). През миналия сезон Дюдинген завърши на трето място в първенството на Швейцария. През този сезонът отборът ще участва във втория по сила европейски клубен турнир – за Купата на ЦЕВ.

Междувременно Марица победи Левски (София) с 4:1 (25:23, 25:22, 17:25, 25:23, 15:9) в контрола. Двубоят се проведе в зала Лаута. Двата отбора играха общо пет гейма по предварителна договорка. Десислава Николова стана най-резултатна за шампионките с 15 точки. Алекзандра Холстън завърши с 13, а 12 добави Александра Миланова. Миналата седмица Марица изигра три контроли с турския Йешилюрт (Истанбул) и записа две победи и една загуба.

15 дни преди началото на новия сезон в Националната волейболна лига за жени бяха обявени няколко новости в регламента на шампионата. Може би най-интересната от тях е, че осемте участващи отбора ще се срещнат всеки с всеки по три пъти – по два пъти при класическото разменено гостуване и още по веднъж на допълнителни турнири – общо шест с по четири тима, които са предвидени за декември, февруари и март.

Друга новост е, че ще има по едно техническо прекъсване на гейм, което ще става, когато единият от съперниците достигне 12 точки. През миналия сезон техническите прекъсвания бяха изцяло премахнати, а преди това се правеха по две на гейм. Въвежда се и така нареченият зелен картон за феърплей. Първият съдия на срещата ще може да показва зелени картони на състезателки или на хора от щабовете на отборите, чието поведение и постъпки допринасят за нормалното протичане на срещата, за предотвратяване на конфликтни ситуации или по някакъв друг благоприятен за волейбола начин. Получаването на зелен картон няма да има непосредствен ефект върху самата среща. Шампионатът започва на 25 октомври.