Старши треньорът на Черно море Тича Дарин Великов направи предложение третият мач от четвъртфиналната серия с Академик Бултекс 99 от Националната баскетболна лига да бъде преигран. Поводът е недоволството на пловдивчани от съдийските отсъждания, които според тях са повлияли на изхода на двубоя. Моряците спечелиха срещата с 94-92 и се класираха за полуфиналите, а след него от Академик Бултекс 99 разпространиха видео с десетина фрапиращи грешки на реферите.

Чувствам се обиден от изявленията на Академик. Моето мнение е категорично. Аз предлагам мачът да се преиграе. Отборът от Пловдив да определи датата, часа, съдиите да бъдат избрани от тях и да изиграем един мач да покажем кой е по-добър. Не искам да влизам във видео наблюдение, тъй като можем да извадим 10 случая, в които да кажем са допуснати грешки и затова е по-честно мачът да го играем отново, заяви Великов пред bgbasket.com.

Изпълнителният директор на Черно море Тича Борис Стоянов също изказа мнение по темата: Претенциите на Академик Бултекс 99, че са били ощетени, не правят чест на отбора им. Да се опиташ да обезцениш труда на противника си – това е жалък опит да се вмени на баскетболната общественост, че причината за случилото се в третия мач в Пловдив е някъде другаде, освен в самия отбор на Академик Бултекс 99. Мисля, че това е недостоен опит да се обезцени всичко, което постигнаха треньорите и състезателите на нашия клуб, заяви Стоянов.

Припомняме, че недоволството на ръководството на Академик Бултекс 99 бе изцяло насочено срещу съдийките отсъждания, не и срещу отбора на Черно море и труда на треньорите и състезателите на варненския клуб.