Тенис легендата Борис Бекер е получил смъртна заплаха във втория затвор във Великобритания, където излежаваше присъда за 2 г. и 6 месеца за укриване на имущество и активи за милиони и съответно неплащане на данъци. Германецът трябваше да обяви фалит.

Той разказа за периода от 230 дни, които изкара зад решетките, преди да бъде освободен предсрочно пред немската телевизия SAT 1. Тя му плати за интервюто половин милион евро.

Първоначално Бекер бе въдворен в лондонския затвор Уондсуърт, а после беше преместен в Хънтърком. В първия пандиз той бил изнудван от убиец с доживотна присъда за пари. Трима други затворници обаче защитили Бекер.

Във втория затвор "колега" заплашил да го убие, като детайлно обяснил по какъв начин. На следващия ден се разкаял и му целувал ръцете.

По време на интервюто Бекер няколко пъти се разплака. Обясни, че е отслабнал 7 кг зад решетките, където за първи път в живота си е почувствал глад. Нямал достъп до алкохол и цигари, което пък по някакъв начин му се отразило добре на здравето.

Особено първият затвор бил ужасно мизерен и тънел в мърсотия. Там присъдите си излежавали убийци, изнасилвачи на деца и наркодилъри.

"Разбира се, че бях виновен. Може би не показах достатъчно разкаяние на подсъдимата скамейка. Нещата можеха да се развият и по-добре за мен, но можеше да стане и по-лошо.

Мисля, че в затвора преоткрих човека в себе си. Този, който някога бях. Научих много тежък урок. Много скъп и болезнен", заяви 55-годишният Бекер, който е трикратен победител на "Уимбълдън".