Общинският съвет в Пловдив ще гледа на последната си сесия във вторник таксата за концесиите на Ботев  - за терена и базата. В предложението е записано, че от 2020-а година клубът ще плаща по 100 лева на година на Община Пловдив.

Предложението е входирано от зам.-кмета Георги Титюков, като то идва след заръката на Бойко Борисов, който при рестарта на строителството на стадион „Христо Ботев“ поиска минимални такси за футболните клубове. 

Предложението на тази сесия е само за Ботев, тъй като Локомотив все още не е взел стадиона на концесия. Очаква се там да стартира нова процедура.

Припомняме, че ръководството на Локо не подаде документи за концесията на стадиона, тъй като според собственика Христо Крушарски концесионните такси са изключително високи.

Очаква се да се стартира нова процедура за концесия, в която да бъде записана символичната сума за стадиона и терена в Тракия от 29 декара за футболна база.Със същите условия ще се ползват и Спартак за ст. „Тодор Диев“.

Бойко Борисов: Когато видим, че работата по Колежа напредва, ще помогне и държаватаПремиерът поиска символична концесионна такса за стадионите в града