Синът на волейболната легенда Димо Тонев - Георги Тонев официално е състезател на пловдивския клуб Виктория Волей. 15-годишният талант ще води подготовка с подрастващите гарнитури на пловдивския клуб, съобщават от клуба. Отборът на Виктория Волей (Пловдив) направи първа тренировка в зала като част от подготовката си за новия сезон в мъжката Висша лига. Досега пловдивчани наблягаха предимно на физическите натоварвания. Под ръководството на наставника на тима Атанас Митрев в залата на СУ „Цар Симеон Велики“ тренираха 14 състезатели.

От титулярния състав от миналия сезон сега отсъстваха четирима волейболисти. Владимир Гърков и Дамян Огнянов преминаха в Левски София. Либерото Владислав Лукаревский вече ще е част от Арда (Кж), а диагоналът Алберт Албаадж прекрати състезателна кариера и реши да се съсредоточи върху образованието си.

За момента нови попълнения са опитните Евгени Григоров, който е юноша на Виктория Волей и Стоян Вулджев (юноша на Локомотив Пловдив). Григоров имаше желание да играе в чужбина, но трансферът се провали. Уговорката с ръководството на Виктория Волей е той да бъде пуснат, ако получи добра оферта от друг отбор. Ново попълнение е 19-годишният посрещач Енис Караденис, който е юноша на Арда (Кърджали).