България допусна втора загуба на европейското по волейбол за мъже. В Монпелие нашите започнаха силно, но се сринаха и отстъпиха на Итлия с 1:3. Така трикольорите останаха трети в група А и на осминафиналите ще играят най-вероятно срещу Словения. Съществува вариант да срещнем и Русия, но за тази цел словенците трябва да победят Сборная в последния мач от група С. Осминафиналът на България е на 21 септември, събота от 20.30 часа в Словения.

Срещу Италия нашите започнаха силно и поведоха с 9:3. След това успяваха да поддържат аванса си, но допуснаха адзурите да се доближа само на точка. В край на гейма се разигра Цветан Соколов, Гоцев атакуваше отлично през центъра, на сервис бяхме безупречни и успяхме да вземем първата част. Втората вървеше равностойно до средата на гейма, когато италианците използваха отпускане в редиците ни, взеха преднина и я задържаха до края, въпреки че ги притиснахме в края. В третия гейм отново бяхме близо до съперника, водехме с 15:14, но последва серия от 9:2 за Италия, която бе достатъчна. В четвъртата част настъпи истински срив в играта ни и закономерно загубихме.

БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 1:3 (25:22, 23:25, 21:25, 17:25)
БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Светослав Гоцев, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро (Георги Петров)
Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ
ИТАЛИЯ: Симоне Джанели, Иван Зайцев, Османи Хуанторена, Олег Антонов, Симоне Анцани, Матео Пиано - Масимо Колачи-либеро (Давиде Канделаро, Габриеле Нели)
Старши треньор: ДЖАНЛОРЕНЦО БЛЕНДЖИНИ.