Катрин Тасева и Боряна Калейн ще участват с по четири съчетания, а Невяна Владинова ще играе на два уреда на световното първенство по художествена гимнастика в Баку. Това стана ясно от официално съобщение на сайта на Българската федерация по художествена гимнастика /БФХГ/. Отборът ни ще се бори за спечелването на два квоти за олимпийските игри в Токио догодина.

Ето и целия текст на съобщението на БФХГ:

"След като от ФИГ бе получено писмо, че до понеделник (12.08) трябва да бъдат определени участничките и схемата на игра на отборите за предстоящото Световно първенство в Баку, след задълбочено обсъждане и с оглед постигането на основната цел пред националните ни състезателки (индивидуално) - спечелването на две олимпийски квоти бяха определени състезателките, които ще представят България на Шампионата на планетата в Баку. До 28-ми август могат да бъдат променяни имената на състезателките, както и уредите, НО НЕ И СХЕМАТА, по която всеки отбор ще участва на първенството. 

По решение на треньорския щаб и всички отговорни фактори в БФХГ и като се взе предвид цялостното представяне на трите състезателки през годината, бе взето решение Катрин Тасева и Боряна Калейн да играят по 4 съчетания, а Невяна Владинова да играе на два уреда”.

Снимка: БГНЕС