Испанската тенис звезда Рафаел Надал ще скъса с ергенския си живот. Рафа ще се ожени за приятелката си Мария Франческа Перейо на 19 октомври. Мястото също вече е известно - градчето Порт де Поленса в северната част на остров Майорка. Информацията за щастливото събитие се появи в местното издание "Майорка Дейли Бюлетин".

Рафа и Франсиска са заедно от много години, като не веднъж вече се говореше, че са готови да сключат брак. Местните медии съобщават, че бъдещата госпожа Надал вече е избрала роклята си, но всичко около тоалета се пази в тайна.

Очаква се сватбата да се проведе в имението Ла Форталеса. За церемонията покани вече са получили куп местни и чуждестранни известни спортисти, както и крал Хуан Карлос, с когото Надал поддържа добри отношения, твърдят още местните издания.

През февруари Рафаел Надал изрази недоволството си разпространена от медиите информация за неговата сватба, която ще се проведе през есента, пише Дарик. Испанското списание с„¡Hola!“ тогава съобщи, че през есента Рафа ще се ожени за дългогодишната си приятелка Мери Перейо в Майорка.

„Искате да ме питате за сватба, наистина ли? Разбирам, че просто си вършите работата, но няма да кажа нищо. Тази ситуация ме безпокои много. Никога не съм съобщавал нищо за моя сватба и не смятам да го правя и сега“, беше възмутен Надал, цитиран от Diario Mallorca.

Според информациите те са се сгодили през месец май м.г., но до момента плановете им за сватба оставаха тайна. Надал се оправдаваше, че не се жени, защото имал твърде много отговорности в професионалния тенис.

Двойката е заедно вече 14 години. Рафа и приятелката му се срещат за първи път още през 2005 г., когато тя е едва 16-годишна.