Пловдивският автомобилен състезател Костадин Щерев и неговият навигатор Николай Арабаджиев – шампиони на рали-спринт през 2017 година и вицешампиони в Рали България 2018 отново се включват в кампания в помощ на водачите на МПС. Те ще участват в превантивната акция за зимни гуми и подготовката на автомобилите за зимни условия. Тя ще се проведе на 30 октомври, сряда и ще премине на два етапа. От 8 до 10 часа на бул. „Асеновградско шосе“ срещу поделението на Българска армия /след надлеза/  ще се проведе открит брифинг с информация за целта на кампанията, конкретни мерки и препоръки. Ще се осъществява контрол на водачите и управляваните МПС, като ще се напомня и разяснява за изискванията на Закона за движение по пътищата за поставени подходящи автомобилни гуми /включително зимни/ за предстоящия зимен период от 15 ноември до 1 март 2020 година.

Втората част от кампанията ще бъде от 10 до 12 часа на  паркинга на кулата на Гребната база. Ще се проведат демонстрации, които ще показват поведението /спирачен път, сцепление на гуми/ на МПС при управление със зимни гуми и износени такива. Също така ще се демонстрира поведението на автомобилите при мокра настилка и лоши атмосферни условия, като се предоставят конкретни препоръки от експертите и автомобилни рали състезатели Костадин Щерев и Николай Арабаджиев. Мероприятието се организира от ОДМВР-Пловдив, Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата и представители на СБА, със съдействието и партньорството на Община Пловдив.

Това не е първа подобна изява на състезателите на „Щереви Рали Тим“. Те бяха избрани за официални лица на националната кампания „Отговорни на пътя“, която се организира от Международен панаир Пловдив, Областната дирекция на МВР-Пловдив и „Пътна полиция“- Пловдив и се проведе за втори път в рамките на Международния технически панаир от 23 до 28 септември тази година. Тогава, по време на изложбата „Ауто сити Пловдив 2019“ пилотите обясняваха рисковете от високите скорости и даваха съвети за безопасно шофиране.