Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах направи огромно признание към Пловдив при визитата си на световното по гребане. Сутринта той направи символична първа копка на втория гребен канал, а след това остави и специално послание в почетната книга на Пловдив. „Поздравления за великия спортен град Пловдив, родно място на толкова много шампиони. Голяма благодарност за разпространяването на олимпийските ценности“, написа Томас Бах. Високият гост получи от кмета на града Иван Тотев почетен плакет със символа на Античния театър и герба на Пловдив.

Това е невероятен спортен уикенд, каза още германецът. В петък бях на световно първенство по художествена гимнастика в София, по същото време тече и световно първенство по волейбол във Варна и Русе, сега имах щастието да прекарам време със спортисти от световното първенство по гребане в Пловдив, изгледах финалите, видях титла за Канада, видях и сребърен медал за Германия. Но това, което видях по време на страхотния си престой тук е, че България поставя един вид световен рекорд, организирайки три световни първенства в олимпийски спортове по едно и също време. И то по наистина впечатляващ начин. Организацията на шампионатите е отлична – имах възможността да го чуя лично от спортистите в Пловдив и в София. Поздравявам България! Благодаря, България, за всичко, което правиш за спорта и спортистите, допълни Томас Бах.

Шефът на МОК към Иван Тотев: Много съм слушал за ВасТази сутрин те направиха първа копка на втория гребен канал

Започна се! Вторият Гребен канал в Пловдив ще стане скоро! СНИМКИЗа събитието специално пристигна президентът на Международния олимпийски комитет

Томас Бах показа чувство за хумор на Гребната СНИМКИИскаме повече бивши спортисти в МОК, призова германецът