Президентът на МОК Томас Бах демонстрира чувство за хумор при визитата си на световното по гребане в Пловдив, на което направи и символична първа копка на втория гребен канал. След посрещането си той веднага бе наобиколен от спортисти, включително и такива в неравностойно положение, с които проведе обширен разговор, продължил близо половин час. Една дама от присъстващите го помоли за автограф, поднасяйки негова снимка от времената, когато бе активен спортист. Това е последната ми снимка, правена е вчера, пошегува се той. Ако не вярвате, няма да ви дам автограф, обърна се той към жената, която нямаше друг избор, освен да се съгласи с него.

Искаме да има повече бивши спортисти в структурите на Международния олимпийски комитет, каза още президентът на МОК пред гребците. До него бе и президентът на Световната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан. Когато има бивши спортисти в МОК, нещата стават много по-лесно, искаме да привлечем повече такива - като мен и като Жан-Кристоф, допълни германецът. Самият той е бивш състезател и двукратен световен шампион по фехтовка, а Жан-Кристоф Ролан е бивш гребец.

Започна се! Вторият Гребен канал в Пловдив ще стане скоро! СНИМКИЗа събитието специално пристигна президентът на Международния олимпийски комитет

Шефът на МОК към Иван Тотев: Много съм слушал за ВасТази сутрин те направиха първа копка на втория гребен канал