Бившата националка и член на отбора на десетилетието на българския баскетбол Екатерина Димитрова-Кюркюлос и настоящият помощник треньор на Академик Пловдив Александър Груев се дипломираха успешно в проекта на ФИБА Европа TIME-OUT 2.0.

Те бяха сред 47-те участници, които се включиха в поредния проект на европейската централа, започнал през юни миналата година. Програмата се проведе в три части, като ангажира бивши и настоящи състезатели. Заключителната церемония се състоя в Швейцария, а Димитрова и Груев присъстваха заедно с част от останалите завършили.

Мениджърът събития на българската федерация по баскетбол Тодор Колев пък също взе участие в обучителен курс за служителите на националните централи, както и офис мениджърът на родната федерация Росина Красимирова, която обаче не успя да присъства на церемонията.

Сред баскетболистите, които завършиха проекта TIME-OUT 2.0 бе и MVP на Евробаскет 2021 Соня Васич от Сърбия, гръцката легенда Евина Малци, белгийските национали Аксел Ервел и Ким Месдах, словенецът Сани Бечирович и др.

Президентът на ФИБА Европа Тургай Демирел поздрави присъстващите и ги увери, че европейската федерация винаги ще се стреми да ги подкрепя по пътя им в бъдеще. „Нямам търпение да видя как разгръщат потенциала си и за приноса, който ще дадат за развитието на баскетбола и националните си федерации“, заяви Демирел.