Първата щека на Пловдив при младежите потвърди участието си за предстоящия сезон 2018/2019. Атанас Димитров сподели, че се оттегля от снукъра след загубата му на финала на втория най-престижен турнир в България-Мастърс Б. Младата надежда бе разгромен с 4-0 от първия българин, представил страната ни на световно първенство по снукър - Ивайло Пеков. Няколко дни след финала, Атанас Димитров сподели, че няма повече да се състезава в професионален план. След няколко месеца обаче, Атанас тренира усилено в новия професионален клуб Утопия, Пловдив.

 

"Беше много трудно да отстраня тази мисъл от главата си. Знаех, че не е редно, но си го бях поставил за цел. Не се чувствах готов да давам 100% от себе си. Не се чувствах щастлив и уверен. Нямах самочувствие, макар и да спечелих среброто на Мастърс Б. От години вече се състезавам. Имам голям опит в сравнение с по-малките участници, но има моменти, в които трябва да кажеш "Не", разказа Атанас Димитров.

След месеци обмисляне стигнал до извода, че има сили да изиграе още един сезон. "Ще ми е трудно, но знам, че с повече тренировки ще представям Пловдив достойно. Винаги съм се борил и винаги съм давал всичко от себе си на сукното. За мен нищо още не е приключило. Според представянето ми на идващия сезон ще реша дали ще приключа, или ще продължа със снукъра. Истината е, че 2017/2018 беше най-успешният ми сезон, тъй като се класирах и за европейско, и се представих достойно. Тренирам много преди началото на новия сезон и съм убеден, че съм израснал много и в психически план. Ще се състезавам като картотекиран играч към Клуб Утопия.Това е най-добрия клуб може би в цяла България и за мен ще е чест. Благодаря на всички, които ме подкрепят. Благодаря и на моя дядо, който ме гледа от небето и ми показва пътя, когато се изгубя. Дядо, този сезон ще е за теб", сподели пловдивчанинът.