Община Пловдив ще осигури паркоместа за треньорите и спортистите от залите до стадион „Христо Ботев“. Това стана ясно след като зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов и директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов се срещнаха с треньори от клубовете. Припомняме, че TrafficNews Ви информира за проблема, а всички клубове използващи залата поискаха допълнителни паркоместа, защото нямаше достъп на автомобили до залите. 

„Места трябват за нас, трябват и за родителите, които карат ежедневно децата си на тренировки в клубовете тук. Молбата ни е временно да получим места, които след края на строежа на стадиона, да бъдат освободени“, заяви Данаил Димитров от АСКБ „Тракиец“. Той и други треньори алармираха, че местата, които ползват, са разкопани заради строежа на стадион „Христо Ботев“.

За да не бъдат лишени децата от тренировки, зам.-кметът Чонов пое ангажимент да се осигурят за безплатно ползване места от източната страна на бул. „Източен“, непосредствено пред входа на залите. „Ще го направим максимално бързо, а след края на строежа на Колежа, местата отново ще бъдат за граждани“, подчерта ресорният зам.-кмет.

Предстои конкретните паркоместа да бъдат обозначени. Очаква се това да стане до края на месеца.

Спортисти от залите на стадион "Ботев" останаха без паркинг, чакат решение от общинатаЗаради изграждането на нови паркинги вътрешните паркоместа са блокирани