Мирела Демирева изравни личното си постижение за сезона в скока на височина от 1.92 м, но този резултат й отреди седмо място на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Рускинята Мария Ласицкене очаквано грабна златото с 2.03 см.

Разочарована съм. Имаше доста причини, но не искам да се оправдавам. Знам, че мога повече, каза олимипйската вицешампионка от Рио пред sportal.bg. Представянето беше достойно, но аз излязох за медал, а медал тази година няма - догодина. 1.95 м беше във възможностите ми. Изпитвам затруднения с разбега си, когато е по-високо напрежението. Трябва изключително много да го изпипам, защото всяка една малка грешка просто ми изяжда скока.

Когато съм под напрежение, понякога се засилвам повече и не мога да удължа скока си, има върху какво да работим. Днес скачах най-хубаво от целия сезон, допълни Мирела. Тази вечер за медал излиза другият ни представител в дисциплината – Тихомир Иванов.

Междувременно легендата Юсеин Болт се контузи и не завърши последното състезание в кариерата си – щафетата 4 по 100 метра. Той бяга на последен пост за Ямайка, но след първите трийсетина метра плучи травма и спря. Впоследствие се оказа, че е получил крамп и не е нищо сериозно. От Ямайка обвиниха организаторите, че забавили старта с 10 минути, но според специалистите студеното време е било причина за контузията. След края Болт публично благодари на феновете си в социалните мрежи.