Пловдивският тенисист Димитър Кузманов изигра голям мач и размаза втората ракета на Белгия Стив Дарси с 6:0, 6:3 в първия двубой от срещата на отборния турнир ATP Cup в Сидни. Така България е на една победа от първото място в Група С и мач с домакините от Австралия. Във втория сингъл, който вече започна първата ни ракета Григор Димитров играе с Давид Гофен, след това ще има и мач на двойки.

Мико игра изключително солидно от задната линия и не остави никакви шансове на 34-годишния си опитен съперник. Пловдивчанинът бе непробиваем в по-дългите разигравания, умело сменяше темпото и още в първия сет отказа Дарси. Във втората част мачът бе по-равностоен, но Мико използва момента за пробив и напълно заслужено се поздрави с крайния успех. Така нашите продължават отличното си представяне в турнира, в който вече имат две победи с по 2:1 срещу Великобритания и Молдова.

Изживявам мечтата си всеки ден, както всички в отбора и всички фенове. Даваме всичко от себе си, боря се от първата до последната точка, дадох всичко от себе си и победих. Това е различно състезание, защото обикновено играем сами за себе си, но като играем за страната си влагаме още повече страст. Благодаря на зрителите, които ни подкрепят от самото начало. Невероятен турнир направиха АТР, получихме чудесна възможност да играем тук. Както каза Григор, събрахме се преди да излезем на корта и просто трябваше да се раздадем максимално във всеки момент. Никой не очакваше да победим Великобритания, а сега сме на път да стигнем четвъртфиналите, каза Кузманов на корта след победата.