Марица бе на прага на сензацията, но изпусна да победи силния руски отбор на Уралочка в мача от група Е на Шампионската лига в Екатеринбург. Жълто-сините изиграха много силен мач, но отстъпиха с 2:3 /-17, 18, 18, -22,  -13/. В дълги периоди момичетата на Владимир Орлов категорично надиграваха именития си съперник, но сякаш не им достигна вяра в победата.

Двубоят започна равностойно но в средата на първия гейм добра серия от сервис на Романова отвори разлика в полза на домакините, която след това дори се увеличи. Във втората част жълто-сините заиграха по-спокойно и това даде резултат. Те поведоха с 6:2,, след това с 15:8, като не изпуснаха инициативата до края. Марица атакуваше разнообразно, като особено ефективни бяха нападенията през центъра. В защита Жана Тодорова пък бе на обичайното си много високо ниво.

В третия гейм още по-добре заработи и блокадата на пловдивчанки и за рускините стана страшно, а легендарният 81-годишен старши треньор Владимир Карпол им крещеше като обезумял. Атаката продължи да бъде все така разнообразна, Жана Тодорова отново бе непробиваема в защита, с отлични отигравания се вписа и 18-годишната Александра Миланова. Марица поведе с 15:9, след това с 20:10 и спокойно затвори гейма за 2:1.

В третата част волейболистките на Уралочка заиграха на по-високи обороти, коригираха и действията си в защита и поведоха с 9:4 и 22:14. Тогава маричанки влязоха в изключителна силна серия и намалиха до 21:23, но домакините съумяха да спечелят гейма и да вкарат мача в тайбрек. В късия гейм драмата бе пълна. Рускините поведоха с 9:6, но Марица обърна до 11:10. Два сгрешени сервиса и лошо посрещане задържаха домакините в гейма и те го спечелиха с 15:13, след като видеото показа, че няма блок аут при атаката на жълто-сините, излязла в аут. За Уралочка това бе първа победа в турнира, докато пловдивчанки записаха трета загуба от 3 мача до момента.