Вторият полусезон в женското волейболно първенство на България започва днес, като есенният първенец Марица (Пловдив) посреща Берое (Стара Загора) за мач от осмия кръг от 18:00 часа тази вечер в зала Пловдивски университет. В разгара на своята историческа кампания в груповата фаза от Шампионската лига, българските шампионки трябва да продължат битките и на домашния фронт, като целта, разбира се, е нова титла и нов златен дубъл. Жълто-сините са единственият отбор без загуба от началото на сезона в Националната волейболна лига дотук и водят в класирането с шест победи, 17 точки и само четири загубени гейма. Две победи ги делят от преследвачите в таблицата ЦСКА (София) и Левски (София).

Берое заема четвъртата позиция точно в средата на класирането с три победи и три загуби през първия полусезон. Двата отбора се срещнаха на 1 ноември в среща от първия кръг. Тогава момичетата на Иван Петков надиграха като гости тези на Страхил Балов с 3:0 (25:21, 25:15, 25:16).

Старозагорки се надяваха да срещнат пловдивчанки в своята зала Иван Вазов и през декември на полуфинал за Купа България, но отпаднаха от надпреварата още на четвъртфиналите след 2:3 срещу Раковски (Димитровград). Марица пък триумфира с трофея след победи над Раковски и над Левски. Тогава треньорът Балов подаде оставка, но ръководството на старозагорския клуб му гласува доверие да остане на поста си.

В лагера на Марица ще се усети отсъствието на опитната Таня Събкова, която замина за далечна Азия, последвайки доскорошната си съотборничка Кремена Каменова в първенството на Индонезия. Новото попълнение Шайна Джоусеф все още няма право да играе в НВЛ заради формалности от бюрократичен характер.