Лудогорец категорично победи с 5:0 уелсците от ТНС, докато ЦСКА завърши наравно със Зоря, в мачовете на другите български представители в Лига Европа.

Червен картон и неотсъдена дузпа спряха устрема на Локо10 черно-бели играха достойно, но загубиха от Страсбург с 0:1 пред 7000 на Лаута в Лига Европа

ЦСКА завърши  1:1 със Зоря (Луганск) в първа среща от трети предварителен кръг на Лига Европа, играна на "Васил Левски" пред повече от 20 хиляди по трибуните.

Попадението на украинския тим дойде след измислена дузпа в края на първото полувреме, отбелязана от Юрченко. За "армейците" резултатът бе открил Евандро в 13-ата минута. Това бе шести гол в последните 8 срещи за бразилеца.

Така всичко ще се решава след седмица в Украйна, когато тимът на Люпко Петрович ще гостува на Зоря в Запорожие. Началният час на реванша е 20:30 часа българско време.

Лудогорец изигра много силен мач и заслужено се поздрави с победа над шампиона на Уелс - ТНС. "Орлите" размазаха съперника с категоричното 5:0, демонстрирайки класа в голово шоу на "Лудогорец Арена". Така Лудогорец на практика направи протоколен реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят в Уелс е на 15 август (четвъртък) от 20:30 часа. 

След като предрешиха спора Стойчо Стоев и футболистите му насочват мисли към предстоящото дерби с ЦСКА идната неделя, след което и към плейофа за влизане в групите на Лига Европа. В него "орлите" най-вероятно ще се изправят срещу словенския Марибор, който вчера загуби с 1:3 от норвежкия Розенборг в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.