През този уикенд приключи и първенството при най-малките (набор 2009), в което вземат участие трите тима на Локомотив, двата отбора на Ботев, двата отбора на Орлета и този на Беломорец. Първият тим на "черно-белите" успя да извоюява второ място и се поздрави със среброто в шампионата, съобщава сайтът на черно-белите.

Момчетата на треньорите Михаел Ангелов и Аян Садъков-младши се класираха съответно на 2-ро място, 5-то място и 8-мо място. В събота бяха последните мачове в Бейби лигата, която се провежда на Арена Велд ( до младежкия център на Гребната база). След срещите се премина и към награждаването. "Смърфовете" получиха своите медали и позираха след това за обща снимка. През септември набор 2009 се включва вече в шампионатите на БФС и по-точно формата Футбол 5. Това ще бъдат и първите официални срещи на набор 2009.

Тимовете на Локомотив набор 2008 изиграха последните си мачове от финалния кръг на първенството Футбол 5. Първият тим победи Сокол (Марково) с класическото 3:0, а вторият отстъпи на Орлета (Пазарджик) в интригуващ мач, завършил 5:3. След изиграването на всички мачове Локомотив-1 успя да вземе бронза и завърши на 3-та позиция от 16 отбора. "Черно-белите" събраха актив от 67 точки с отбелязани 155 гола и допуснати 29. За третото място възпитаниците на треньора Светослав Каламов получиха купа. Локомотив-2 завърши на 8-ма позиция в крайното класиране. "Смърфовете" също получиха подарък топка от делегата и се снимаха заедно с днешния им съперник Орлета (Пазарджик).

Въпреки че сезона приключи, момчетата на Светослав Каламов ще се включат следващия уикенд в турнир на терените на ФА Пловдив (в двора на СОУ "Св. Софроний Врачански). Те ще мерят сили с Векта (Пловдив), Берое (Стара Загора), Орлета (Пазарджик), Спартак (Пловдив) и Марица (Пловдив).