Едни от най-добрите майстори на уличния фитнес пристигат у нас, за да се борят за победата в международен турнир. Състезанието за Световната купа по стрийт фитнес ще отбележи края на София ърбан зона спорт 2019, организирана от "София – европейска столица на спорта" и Столична община. Събитието ще се състои на 20 септември от 12:00 ч. в Княжеска градина срещу Софийски университет.

В турнира ще премерят сили атлети от Русия, Украйна, Франция, Израел, Гърция и Сърбия. Наред с тях ще се представят най-добрите 15 български състезатели. 10 от тях са над 16-годишна възраст, а петима са под 16 години. Изпълненията на спортистите са придружени с музика и много настроение на специално. Победителят ще получи право да участва във финала за Световната купа през декември в Хонг Конг. 

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев ще открие спорното събитие. Той е не само четирикратен олимпийски медалист, а и организатор на турнири по стрийт фитнес и градски паркур.

Стрийт фитнесът набира все по-голяма популярност по цял свят и чака в близко бъдеще прием в олимпийската програма. България записа напоследък впечатляващия успехи – Цвети Станева спечели световна титла в лека категория, а Даниел Христов е световен шампион в средна категория. Имаме и още трима медалисти от първенства на планетата.