Григор Димитров продължава блестящото си представяне на тенис турнира Мастърс в Париж и е на път да завърши сезона по възможно най-добрия начин. Българинът за пръв път в кариерата си стигна до полуфинал на надпреварата, след като победи чилиеца Кристиан Гарин с 6:2, 7:5. За място на финала Гришо ще спори с Новак Джокович, който отнесе Стефанос Циципас с 6:1, 6:2. С този успех нашето момче ще се завърне в Топ 20 на световната ранглиста.

Най-добрият ни тенисист продължи увереното си представяне и не остави съмнение, че е по-добрият на корта. Той поведе с 3:0 с ранен пробив, след това осъществи още един и безпроблемно затвори първия сет, в който отново сервираше безупречно – 77 процента успеваемост на първия начален удар и спечели 80 процента от точките.

Във втория сет Григор отново започна с ранен пробив за 2:0, но допусна моментален рибрейк. Това вдъхнови чилиецът, който заигра по-активно и създаде проблеми на хасковлията. Гарин проби отново за 5:4 и сервираше за сета, но Димитров отново взе нещата в свои ръце. Той върна пробива, изравни и отново проби в последния гейм на мача.