Шампионът от 2014 г. Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева в Куинс, след като победи с 4:6, 6:3, 6:4 французина Жулиен Бенето след близо два часа игра. За място на полуфиналите поставеният под номер 6 в основната схема ще срещне победителя от сблъсъка между Даниил Медведев (Русия) и Танаси Кокинакис (Австралия).

Димитров започна изключително колебливо мача, като още в първия си сервис гейм допусна три двойни грешки и изостана с пробив, който не успя да навакса до края на частта за 4:6, съобщава БТВ. Във втория сет хасковлията бе далеч по-концентриран от 35-годишния Бенето и първи стигна до пробив за 3:1. Гришо продължи да стои по-добре на корта и заслужено изравни резултата след 6:3.

Решителният трети сет започна равностойно, но при 2:2 11-ят в света Димитров се възползва от грешка на французина и поведе с пробив за 3:2. Българинът съумя да запази крехкия си аванс и се поздрави с крайния успех след 6:4.

Това бе първа победа на Гришо над Бенето от пет години насам. Освен това 26-годишният роден тенисист се класира за първия си четвъртфинал от месец февруари.