Най-добрият ни тенисист Григор Димитров извади коварен жребий за силния турнир в Пекин от сериите АТП 500, който е следващата седмица. Андрей Рубльов е първият противник на Гришо, който попадна в горната половина на схемата и е непоставен. Това е един от най-интригуващите сблъсъци в първия кръг. Следващото препятствие пред победителя в този дуел ще бъде Марко Чекинато или квалификант.

Григори Рубльов са играли досега три пъти помежду си и българинът води с 2:1 победи. Първият им двубой бе във втори кръг на US Open 2017, когато леко изненадващо руснакът спечели със 7:5, 7:6(3), 6:3. През 2018-а на Australian Open обаче Гришо надделя с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4, а същата година в залата в Ротердам Димитров бе победител с 6:3, 6:4, а впоследствие се класира за последния си досега финал, където отстъпи на Роджър Федерер.

Димитров за седми път участва в китайската столица и най-доброто му постижение е финал през 2016-а, до който стига след паметна победа над Рафаел Надал и впоследствие отстъпва на Анди Мъри в битката за трофея с 4:6, 6:7(2). Миналият сезон Григор стигна до втори кръг