Григор Димитров напомни за най-добрите си дни, но отново трябваше да преклони глава пред швейцареца Стан Вавринка. Българинът бе на прага на невероятен обрат в третия сет, но загуби в много атрактивен и драматичен мач със 7:5, 4:6, 6:7 /4/ в първия кръг на турнира Мастърс в Синсинати.

В първия сет Гришо игра силно и проби в края, за да го спечели. Във втория допусна пробив в средата на частта и Вавринка се върна в играта. В третия сет настъпи истинска драма. Швейцарецът използва психологическото си предимство и поведе с 5:1. Григор обаче отказа да се предаде, върна два пробива и изравни до 5:5. Вавринка отново проби и сервираше за мача, но нашето момче върна пробива и докара нещата до тайбрек. В него видяхме неверояти разигравания. Вавринка повече с 4:0, но Гришо взе три поредни точки. Все пак в края опитът на швейцареца си каза тежката дума.

Този път Димитров няма как да бъде винен за загубата. Той отново бъркаше във важни моменти, но направи невероятни топки а даде надежди, че може да излезе от дълбоката криза, в която се намира. това бе пета поредна загуба на Гришо от Вавринка, който води в преките двубои със 7:4 победи.