Григор Димитров ще играе отново за България. Това ще се случи на новия турнир АТП къп през януари в Австралия. Гришо обяви новината на пресконференция в София и каза още че Купа Дейвис не му е приоритет. Играчите единодушно гласуваха за новия турнир - всички сме в Австралия през януари, смятам, че тази надпревара има добро бъдеще, каза Гришо.

Григор заяви, че липсата на треньор в последните месеци му е помогнала в известен смисъл, за да намери себе си и да се опознае по-добре. Това дава известна свобода, защото само ти си на корта и играеш. Помогна ми да импровизирам повече. Разбира се не може без треньор да се достигнат най-големите върхове, но имам време да помисля по този въпрос. Андре Агаси ми помогна да израсна като човек най-вече извън корта. Той има отговор за всичко. Когато говоря с него по телефона ми трябва поне час и половина, разказа Гришо.

Най-добрият ни тенисист заяви, че е тренирал повече и е променил доста неща в техническо отношение, особено със своя бекхенд. Преди Ю Ес Оупън тичах много, избягал съм над 100 км за около месец. Успях да се затворя и 4-5 седмици не влизах в никакви сайтове или форуми. Това ми помогна, каза Григор. Той спомена и за контузията в рамото, която му попречи в първата половина от сезона. Болката беше голяма, имаше моменти, в които не можех да вдигна чаша, камо ли ракета, по цули дни прекарвах в болницата, будил съм се посредот болки. Тези неща обаче остават скрити, допълни Григор.

Той ще си спомня винаги за победата си над Федерер на Ю Ес Оупън. този мач бе много специален за мен. Може би не съм играл в подобна атмосфера - вечерен двубой, ударите по топката не се чуваха, сякаш играехме на закрито, каза още Гришо и допълни, че е съвсем спонтанно е избрал с родителите си Исландия като място за почивката си, от която е изключително доволен. Може би най-голямото ми подобрение и в начина, по който вече приемам загубите. В тениса е много важно да ги оставяш в миналото, защото играеш до събота-неделя , от понеделник започваш всичко отначало, заърши Димитров.