Кореецът Ли Дюк Хи грабна историческа победа в тениса. Той се превърна в първия глух тенисист, спечелил мач от основна схема на турнир от АТР. 21-годишният Хи надигра Хенри Лааксонен със 7:6 (4), 6:1 в първия кръг в Уинстън Салем. За Ли е установено, че не може да чува, когато е на две години. Семейството живеело близо до жп-линия, но Ли по никакъв начин не реагирал на преминаващите влакове край дома им. И на корта за него има трудности - не може да чува сигналите на съдиите или маркирането на рефера на стола, като разчита на сигнали и жестове за информация какви са решенията им.

Хората се забавляваха с моя дефект. Казваха ми, че не трябва да играя. Разбира се, че е много трудно да се адаптираш, но благодарение на семейството и приятелите ми, стигнах до тук. Исках да покажа на света, че мога да се справя. Моето послание е към хората с увреден слух, че не бива да се обезсърчават и да се отказват от мечтите си, заяви Ли Дюк Хи след победата.

Шампионът от Големия шлем Анди Мъри изрази възхищението си от постиженията на корейския състезател. В тениса е много важно да се осланяш на слуха си, тъй като разбираш много неща за играта от звуците, които се получават при удар и отскок на топката. Той не може да се ползва от тези предимства и това, което прави е изумително, коментира Мъри.