Точно в 8:30 часа, феновете на Ботев ще потеглят към София, където ще проведат символичен протест пред посолството на Гърция. Близки и приятели на убития в Солон Тоско Бозаджийски ще настояват за справедлив процес в южната ни съседка. От фенклуба са осигурили и безплатен транспорт – 4 автобуса.

"Справедливост за Тоско" продължава докато не доведем нещата до край и не получим това, за което всички се борим, а имено процес за убийците на нашия Брат. Пред сградата на посолството на Република Гърция в  София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона”, пишат в официалния сайт на бултрасите под тепетата.

В същото време в България ще се прави паралелно разследване на смъртта на 28-годишния Тоско Бозаджийски. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът бе прехвърлен под специален надзор на Върховната касационна прокуратура.

Припомняме, че на среща в Министерски съвет с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице – Георги Бозаджийски, главният прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на България.

28-годишният младеж бе пребит и прегазен с кола в гръцкия град Солун след футболен мач между Арис и ПАОК.

Феновете на Ботев готвят голям протест в СофияТой ще се проведе пред сградата на Гръцкото посолсолство

Бащата на Тоско Бозаджийски: Няма да простим, искаме строго наказаниеСемейството на 28-годишният пловдивчанин е в Солун, за да приберат тленните останки на сина си