Швейцарският тенисист Роджър Федерер отдаде дължимото на нашия Григор Димитров, който го победи на четвъртфинала на Ю Ес Оупън с 3:2 сета. Федерер заяви, че медицинският му таймаут преди решителната пета част не е причина за поражението му.

Просто се нуждаех от терапия за врата ми и горната част на гърба ми. Трябваше само да опитам да ги отпусна и да видя дали ще се почувствам по-добре. Това обаче е моментът на Григор, а не на моето тяло, така че всичко е наред. Той с нищо не ме изненада, защото сме играли много пъти в миналото. Имам предвид, че това беше Григор, когото очаквах. Той има необходимия арсенал, с който да прави всякакви неща. Тази вечер той използва това с голям ефект, заяви Маестрото.

Не знам дали ще спечеля 21-ва титла. Аз нямам кристална топка, за да знам това. Вие имате ли?, обърна се Федерер към репортер, който го попита за шансовете му за нов триумф. Никога не може да знаеш, но се надявам, че това ще се случи. Мисля, че въпреки всичко това бе позитивен сезон за мен. Сега съм разочарован, но ще се оправя и ще се върна. Не мисля за случилото се на "Уимбълдън". Това е нещо в миналото, което съм преодолял. Трябва да мога да приемам загубите, защото те са част от играта. Сега ще дам нужното време на семейството си, така че животът не е толкова лош.

Ще си взема малка почивка, след което ми предстоят Лейвър къп, турнирите в Шанхай и Базел и може би тези в Париж и Лондон. Засега това е програмата ми до края на сезона. Не знам в щаба ми какви идеи имат. Щастлив съм, че ще мога да си почина, да тренирам, да помисля върху случилото се и да атакувам отново, заяви швейцарецът.

Гришо срази кумира си във велик мач, на полуфинал е!Димитров надви Федерер с 3:2 след три часа битка в Ню Йорк, сложи край на кошмарна серия от 7 загуби срещу Маестрото

Гришо след триумфа: Ето ме - аз съм тук! Много съм щастливТенисистът заяви, че не може да обясни защо треньорите му ги няма