Десислава Николова се завърна в женския волейболен шампион на България Марица (Пловдив). За Николова това ще е втори престой в клуба след като тя беше част от маричанки и през сезон 2017-2018. Тогава Деси Николова стана част от исторически момент в историята на клуба – първото класиране в групите на Шампионската лига след елиминирането на руския Енисей (Красноярск). В същата кампания Марица спечели и третия си златен дубъл в България.

Десислава Николова игра последния сезон в турския Айдън Бююкшехир Беледийеспор (Айдън). През изминалия сезон Айдън се класира на финал в третия по сила европейски клубен турнир в женския волейбол – Купата на претендентите, който загуби от италианския Сауджела (Монца) в две срещи с 0:3 (15:25, 23:25, 17:25) в Турция и 1:3 (20:25, 25:17, 22:25, 15:25) в Италия. Във финала Николова игра и в двете мача и записа общо 12 точки.

Завърналата се в Марица волейболистка има сериозен стаж в чужбина. Тя е играла в отбори в Австрия, Италия и Турция, а в България освен за волейболния шампион е защитавала цветовете на Славия (София), с която печели Купа България през 2007 година.

Междувременно стана ясно, че Марица ще играе контроли срещу турския Йешилюрт (Истанбул). Туркините са на подготовка в Пловдив и двата отбора ще играят пред закрити врата.