Българският нападател Валери Божинов вече е футболист на Партизан. Бившият футболист на Тернана бе представен преди минути като ново попълнение на "гробарите", а договорът му със сръбския гранд е за 2 години. Божинов избра любимия си номер 86.

"Избрах Партизан, защото е голям отбор, а и треньорът ясно ми показа, че иска да ме има в състава. Целта ми е да се представям силно и да се опитаме да пробием в групите на Шампионската лига", каза Божинов пред Sportal.bg.

Така Валери ще има възможност да играе в квалификациите на най-силния клубен турнир, след като Партизан стана шампион на своята страна.

"Развълнуван съм, че дойдох в най-големия клуб в Сърбия. Вчера говорих с моя сънародник Иван Иванов, който ми каза дословно: Валери, не мисли дълго, а направо отивай в Партизан. Всяка година ще играеш в Шампионската лига или Лига Европа, ще имаш шанс да се бориш за трофеи", разкри Божинов.

"Иванов ми обясни още, че Партизан е като едно голямо семейство и ако някога имам някакъв проблем, той ще ми помогне", добави Валери.

През последния сезон Божинов вкара шест гола в 27 мача с екипа на Тернана, а преди това за шест месеца на "Герена" отбеляза осем попадения в 20 двубоя със синята фланелка.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg