Българската гимнастичка Боряна Калейн няма да участва следващия уикенд на световната купа в София, съобщи gong.bg.

Причината е, че при проведена втора тренировка вчера се е почувствала зле. Поискала е разговор с главния мениджър на отбора ни по художествена гимнастика Бранимира Маркова и е изявила желание да почива до края на седмицата. Треньорското ръководство се е съобразило с желанието на Боряна. На нейно място участие ще вземе Ева Брезалиева, съобщиха от родната федерация.

В престижното събитие ще участват над 140 гимнастички от 43 държави - 54 жени (индивидуално) и 14 ансамбъла.

"Почти всички най-силни гимнастички ще присъстват и с отбори при ансамблите. От максималната квота 16 отбора ще има 14, тъй като Мексико и Азербайджан оттеглиха своите отбори. При индивидуалното участие са включени 53 състезателки”, заяви вицепрезидентката на федерацията Росина Атанасова.

Тя уточни, че ще отсъстват израелската звезда Таманов, която е контузена и германската Дария Вартоломеев, която също се лекува.

"Основната ни цел е Световното първенство. Предстои ни много тежка година, защото в индивидуалното ще се борим за втора квота. Стилияна Николова се върна със златен медал от Атина и се надявам, че и тук ще представи най-доброто от себе си", каза главният мениджър на националния отбор Бранимира Маркова.