Бившата номер 1 в тениса при жените Каролин Вожняцки сензационно обяви, че слага край на кариерата си след Откритото първенство на Австралия през януари 2020 година. Тя уточни, че отказването от тениса няма нищо със здравословното й състояние, а иска да създаде семейство и да се наслаждава на пътуванията по света със своя съпруг – бившият баскетболист от НБА Дейвид Лий. Каролин е едва на 29 години.

Играя тенис на професионално ниво от 15 години. Това беше уникална първа глава от моя живот. 30 титли от WТА, първо място в ранглистата в продължение на 71 седмици, три Олимпиади и титла от Откритото първенство на Австралия през 2018 година - постигнах всичко, за което съм мечтала. Спирам след Откритото първенство на Астралия 2020 и това решение няма нищо общо със здравословното ми състояние, написа в instagram 29-годишната датчанка от полски произход.

В последните месеци осъзнах, че има неща, които искам да направя извън корта. Сватбата с Дейвид беше една от тези цели. Семейният живот, пътешествията по света и кампаниите за ревматоидния артрит ме движат сега напред, каза още Вожняцки, която има една титла от “Големия шлем” - на Australian Open през 2018 година. Тя има и два финала на US Open (2009, 2014).