Българският Роналдо съвсем скоро може да заиграе в един отбор с една от иконите на футбола през 21-и век - Роналдиньо, съобщава Sportline.bg

Защитникът на Ботев (Пловдив) Даниел Златков, популярен във футболните среди като БГ Роналдо, е искан силно от турския Анталияспор.

Турският клуб иска да популяризира футбола в града, като ще налее сериозна сума през това лято. Отборът вече е отправил официално предложение към Ботев (Пловдив), като sportline.bg твърди, че сумата е между 300 - 500 хиляди евро.

Трансферна цел №1 пред клуба е бразилският магьосник Роналдиньо, като към момента това е и единственото конкретно предложение към бившия ас на Барселона.

Носителят на "Златната топка" също така е навиван за Анталияспор от Самуел Ето'о, с когото заедно спечелиха Шампионска лига на "Камп Ноу". Камерунският стрелец получи заплата от 3.3 милиона евро годишно, което говори достатъчно за финансовия ресурс на Анталияспор.

Припомняме, че интерес към играча имаше и от Левски, но от Ботев са категорични, че не искат да продават играчи на сините.

Златков вече на на няколко пъти заяви, че е готов да остане при канарчетата и че се чувства добре в Ботев Пловдив. Въпреки явни интерес към играча от отбори от България и чужбина учудваща остава пасивността на националния селекционер Ивайло Петев към него.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg