Никола Цолов записа историческа победа за България в картинга. Талантливият ни състезател, известен в Италия още като "Българския лъв", спечели първия кръг от световните серии WSK Open Cup в клас Mini 60 на пистата South Garda в Лонато. Така за първи път наш пилот печели състезание на толкова високо ниво в картинга, съобщава sportal.bg.

При конкуренция от 100-те най-добри картинг пилоти в света, Никола показа страхотна скорост през целия уикенд като още в квалификацията бе най-бърз с 0.230 сек аванс пред втория. Последва първо място в първия квалификационен манш и след това пето, второ и отново второ в следващите три манша. В последния манш Цолов завърши първи и това му осигури втора стартова позиция за полуфинала.

След старта от второ място, Никола се смъкна до шесто, но с много борбено каране успя да достигне до първата позиция и да я запази до края на полуфинала. С по-бързо време от спечелилия другия полуфинал Кирил Кутсков, Никола си гарантира първата стартова позиция за финала. В него българският пилот бе безапелационен – дръпна още в първите завои и води от старта до финала. В края Цолов спечели с цели 3 сек разлика пред Рашид Ал Дахери от ОАЕ и руснакът Анатоли Кавалкин. Така Никола събра и цели 87 точки от кръга, с които води убедително във временното класиране за шампионата. Вторият в подреждането е с 49 точки.

След 2 седмици на 7-10 ноември предстои вторият кръг от WSK Open Cup на International Circuit 7 Laghi. Сезонът ще завърши с WSK Final Cup в Адрия (14-17 ноември).