Денислав Коджабашев и Теодор Александров се класираха за четвъртфиналите на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open! Българите разгромиха с 3:0 гейма (11:4, 11:2, 11:8) румънците Александру Маноле и Алин Спелбуш. Нашите таланти от първото разиграване показаха кой ще диктува темпото и до края на изпуснаха инициативата.

Те направиха много лесни грешки в началото и това ни даде необходимата увереност, обясни Теодор Александров. Едното момче е играло в българското първенство, познаваме ги добре и бяхме отлично подготвени, допълни Денислав. За място на полуфиналите българите ще спорят с бившите номер 1 в света Йонгсик Чън и Сангсу Лий. Трябва да сме по-агресивни и да играем с по-голям риск. Това е най-тежкият възможен жребий, коментира Александров, а Коджабашев допълни, че подкрепата на зрителите по трибуните дава допълнителен стимул и вдъхновение. Двубоят с корейците е утре от 11:50 часа в „Арена Асарел”.

По-рано днес Денислав в тандем с Мария Йовкова отпадна в първия кръг на основната схема в новата дисциплина в турнира – смесените двойки. Двамата загубиха от холандския тандем Лауренс Тромер/Брит Ейрланд с 1:3 гейма (8:11, 7:11, 11:8, 6:11). Имахме шансове, но във важните моменти и точки те бяха по-стабилни от нас. Изградиха играта си по-добре. Въпреки това съм доволна от показаното”, сподели Мария. „Просто бяха по-добри. Изиграха няколко мача преди това. Започнахме трудно, сковано. Обстановката, след пренареждането на залата, беше различна и трябваше време да си намеря обсега на ударите. В разиграванията ни надиграваха, обобщи Денислав.

Женският ни тандем Полина Трифонова и Мария Йовкова приключи участието си на 1/8-финалите на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Двете допуснаха поражение с 0:3 /5:11, 3:11, 4:11/ от изключително класен съперник – китайките Ютин Гу и Дзъ Му.  Много ценен опит е да играеш с китайски състезателки. Като цяло е трудно да се изправиш срещу азиатци. При тях нещата се случват изключително бързо. Докато едната прави удара, топката вече е при другата и времето за реакция е много малко. Когато се изправяме срещу европейки имаме повече възможности, коментира Мария. Това беше мач за натрупване на опит. Тествахме различни неща, но те винаги имаха верния отговор, добави Поли.